29 augustus 2023

Perziktaart

Ingredienten

200 gram boter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gr yoghurt
4 eieren
snuf zout
rasp van 1 citroen
4 perziken geschild en in partjes

Bereiding

Stap 1: Begin met het invetten van de springvorm met een diameter van 20 cm. Als je wilt, kun je een vel bakpapier op de bodem van de springvorm plaatsen. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Stap 2: Klop de boter zacht en meng het met de suiker tot een glad mengsel ontstaat. Klop totdat het goed vermengd is en een romige consistentie heeft. Voeg één voor één de eieren toe, goed mixend na elke toevoeging.

Stap 3: Meng het zelfrijzend bakmeel en het zout door het beslag en klop alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de yoghurt en citroenrasp toe aan het beslag en roer dit goed door.

Stap 4: Giet het beslag gelijkmatig in de voorbereide springvorm. Plaats de partjes perzik in het beslag en druk ze indien nodig lichtjes aan.

Stap 5: Bak de cake gedurende 60 minuten tot hij gaar is. Je kunt de gaarheid controleren door een satéprikker in het midden van de cake te steken; als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar. Laat de cake vervolgens afkoelen voordat je ervan geniet. Smakelijk eten!